Pannenkoeken Party

Deze week hebben we de pannenkoeken van Panash geprobeerd. Gezonde pannenkoeken met een bijzondere smaaksensatie. Hun pannenkoekenmix is uit liefde voor pannenkoeken ontstaan. Dat moet wel goed zijn en dus besloot ik de ‘Indiase’ – zoals ze deze zelf noemen – te proberen.

Online bestellen en bakken maar

De pannenkoeken van Panash zijn in winkels verkrijgbaar, maar ik besloot ze online te bestellen. In tijden van corona is dat net wat makkelijker. De website oogt speels en de producten zijn leuk vorm gegeven. Het nodigt in ieder geval uit om te bestellen. Ik besloot Mango & Kardemom en Gember & Citroengras te bestellen. Beide een biologische pannenkoekenmix.

De mix was netjes binnen twee dagen in huis en nog diezelfde avond wilde ik hun liefde voor pannenkoeken zelf proberen. Een pannenkoek bakken is gelukkig niet zo heel lastig. Beslag maken en bakken maar.

Panash
Lekker!

Vegan pannenkoeken

Het mooie van de pannenkoekenmix van Panash, is dat je ze vegan kunt maken. Pannenkoeken zonder ei of melk dus. Voor iemand met lactosetolerantie wel handig. Ik maak mijn pannenkoeken altijd zonder melk, maar een ‘normale’ pannenkoek is dan altijd een beetje flauw waardoor ik zelf kruiden toevoeg.

Bij deze pannenkoeken hoeft dat dus niet. Ik heb ze gemaakt met havermelk en appelmoes. Een bijzondere combinatie! Uiteraard kun je de pannenkoek ook gewoon met melk en ei maken als je dat wilt.

Pannenkoeken bakken
Bakken maar

Anders dan anders

Hoewel pannenkoeken bakken zeker geen hogere wiskunde is, vind je op de verpakking toch de bereidingswijze. Let goed op bij het maken van de mix, want ik vond hun samenstelling met

200 gram pannenkoekenmix, 425 ml havermelk en 50 gram appelmoes iets te waterig.

Persoonlijk ben ik iets meer van de stevige pannenkoek, maar dat is een persoonlijke kwestie natuurlijk.

Stapel pannenkoek
Stapelen

Eet smakelijk!

Na 10 minuten bakken was het tijd om de eerste te proeven. Ze omschrijven de Mango & Kardemom variant de Indiase variant (konden we maar op reis!). Een heerlijke combinatie van frisse mango en geurige kardemom dus ik was zeer benieuwd.

Het resultaat mag er zeker zijn. Waar een normale pannenkoek flauw van smaak is, proef je hier duidelijk de toevoeging van kardemom en vooral de mango. De fruitige, zoete smaak geeft de pannenkoek net wat extra’s hoewel het van mij zeker wat sterker had gemogen.

Een aanrader als je deze pannenkoeken gaat bakken. Serveer ze met mandarijn of aardbei. Dit combineert goed met de zoete smaak van mango en de prikkelende smaak van kardemom.

Helaas is Woody nog te jong voor pannenkoeken, maar ik weet zeker dat we deze vaker gaan eten!

PS. Op het blog van Panash lees je heerlijke recepten en tips voor het bakken van heerlijke pannenkoeken.

Pannenkoek met aardbei
Foodie heaven!
Het eindresultaat
Pannenkoek met manderijn
Eet smakelijk

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *