5x glazen potjes

Potjes, potjes, potjes, zonde om in de glasbak te gooien!  Je kunt nooit genoeg potjes hebben.  Maak er wat leuks voor je interieur van of maak iemand anders blij. Hieronder vijf tips voor hergebruik.

#1 Picture time.

Je reis foto een speciaal plekje geven? Dat kan. Zoek je leukste foto op en rol deze ruim op zo kan je de foto in het potje steken. Zet het potje ondersteboven neer en je hebt een uniek lijstje wat ruimtelijk oogt in je interieur. Het kan natuurlijk ook met leuke foto’s van je kids, vrienden/familie of andere mooie herinneringen

#2 Flowerpower.

Bloemen maken mij altijd vrolijk! Jou ook. Dan is deze tip voor het glazen potje echt wat voor jou! Pak een of meerdere potjes en zet jou favoriete bloemen erin. Je kunt er een mooie flowerbomb van maken of hier en daar een losse bloem in de gehele ruimte.  Ik ging vandaag voor de flowerbomb in een mandje.  Ook leuk om de onderkant van het potje in een opvallende kleur te verven.

#3 Light my fire.

Heb je nog een mooie schat aan zand of schelpen meegenomen van vakantie? Of zitten je sokken altijd vol met zand? Strooi het zand in de pot en zet er een kaars bovenop. Klaar is kees! Een windlichtje voor niets.

Er zijn een heleboel variaties te bedenken. Zo kan je oude munten opsparen en onderin doen, schelpen, stenen of veertjes. Nou ja eigenlijk alles zolang het maar veilig blijft met de vlam van de kaars.

#4 Save a note.

Soms krijg je een lief briefje of bericht van je moeder, vriend/man of oma. Dit berichtje wil je eigenlijk niet wegdoen en zo vaak mogelijk lezen. Waar bewaar je die dan? Juist onder een potje. Stop het briefje zo in de pot dat deze met de bolling meegaat en zet de pot ondersteboven neer. Zo kan er en geen stof op komen en heb je een mooie herinnering in je interieur.

glazen potjes

#5 Smoothie to go.

Maak een lekkere smoothie met vers fruit en bijvoorbeeld  soyamelk en giet deze met een trechter in de pot. Zo blijft het glas mooi schoon als je de pot maar voor de helft vult. Het is leuk om verschillende smoothies te maken, zodat er een mooi kleurenpalet ontstaat.

Op de foto heb ik een frambozen smoothie met vanille yoghurt (links) en een bosbessen smoothie met citroen soya yoghurt gemaakt. Heerlijk verfrissend en ready to go.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *