Lights in the air.

Benodigdheden

2 bouw emmers
Snelbeton 20kg
4 liter water
2 x lat van 2 meter of hoger
Stanleymes
Lak voor buitenhout
Kwast

STAP 1

First.

Vul de emmer met 2 liter water. Aan de binnenkant staat het aantal liters vaak aangegeven.
TIP! Als je hogere betonblokken wil zou je bijvoorbeeld de emmer met het dubbele van de 2 liter kunnen vullen  4 liter en het kg beton dan ook verdubbelen.

STAP 2

Beton storten.

Zet de lat rechtop in het midden van de emmer en houd deze goed vast. Giet 10kg snelbeton rondom de lat. Je ziet nu luchtbellen verschijnen en na 1 minuut is het water met snelbeton gemengd je hoeft hier niets voor te doen. Er mag geen water meer boven het beton staan.

STAP 3

Joeepieee.

Na 24 uur is het beton voldoende gedroogd. Het is tijd om de emmer te verwijderen. Snij met een stanleymes de emmer door aan een zijde. Hierna kan je het betonblok uit de emmer tillen. Laat het beton nog een week vorstvrij uitharden.

STAP 4

Choose your color.

Verf de latten in de kleur die jij leuk vind. Ik heb gekozen voor wit ral 9010 gekozen. In de tuin vind ik dit een mooi combinatie met de groene planten in de tuin. Ook de houten tak en zwarte lichten komen zo mooi uit.

STAP 5

And there is light.

Nu de verf gedroogd is kan de tak bevestigd worden aan de latten. Dit is heel gemakkelijk. Boor een gat aan de bovenkant van beide latten. Doe hier een touw of tyrap doorheen en bind deze rondom de tak en de staande lat. En tadaaaaa there is light.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *