First Tea.
Zet een pannetje op het vuur met de melk, steranijs, kruidnagel, kaneel, vanille stokjes, kardemom en de gember en laat dit 40 minuten op laag vuur koken. Laat ondertussen de ingrediënten op kamer temperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix in een kom de boter, suiker en het bloem tot een gladde massa. Mix 2 minuten op een lage snelheid.
Giet het pannetje door een zeef af en vang de kruidige melk op in een kom. De melk heeft nu de smaak van alle kruiden opgenomen en kan roerend toegevoegd worden aan de cake mix.
Smeer de ovenschaal in met een stukje boter en giet hierna de cakemix in de schaal. Zet de schaal in de oven 160 graden 80 minuten. Geniet van de heerlijke geuren die vrijkomen als de cake in de oven staat.
Prik na de baktijd in de cake met een sateprikker als deze er schoon uitkomt dan is je Carrot chai cake ready. Spuit met een spuitzak de skyr vanille yoghurt over de cake.
Rasp als laatste nog een beetje wortel over de chai cake en tadaaaaaaaaa!
Ingrediënten
Aanwijzingen
First Tea.
Zet een pannetje op het vuur met de melk, steranijs, kruidnagel, kaneel, vanille stokjes, kardemom en de gember en laat dit 40 minuten op laag vuur koken. Laat ondertussen de ingrediënten op kamer temperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix in een kom de boter, suiker en het bloem tot een gladde massa. Mix 2 minuten op een lage snelheid.
Giet het pannetje door een zeef af en vang de kruidige melk op in een kom. De melk heeft nu de smaak van alle kruiden opgenomen en kan roerend toegevoegd worden aan de cake mix.
Smeer de ovenschaal in met een stukje boter en giet hierna de cakemix in de schaal. Zet de schaal in de oven 160 graden 80 minuten. Geniet van de heerlijke geuren die vrijkomen als de cake in de oven staat.
Prik na de baktijd in de cake met een sateprikker als deze er schoon uitkomt dan is je Carrot chai cake ready. Spuit met een spuitzak de skyr vanille yoghurt over de cake.
Rasp als laatste nog een beetje wortel over de chai cake en tadaaaaaaaaa!