Afdrukopties:

Carrot Chai Cake.

Opbrengsten1 portie

 200 g Wortelen
 175 g bloem
 150 g roomboter
 150 g suiker
 1 eetlepel vanille suiker
 1 eetlepel kaneel
 4 g gember
 1 theelepel steranijs
 1 theelepel kruidnagel
 1 theelepel kardemom
 100 ml melk
 200 g Skyr yoghurt vanille
1

First Tea.
Zet een pannetje op het vuur met de melk, steranijs, kruidnagel, kaneel, vanille stokjes, kardemom en de gember en laat dit 40 minuten op laag vuur koken. Laat ondertussen de ingrediƫnten op kamer temperatuur komen.

2

Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix in een kom de boter, suiker en het bloem tot een gladde massa. Mix 2 minuten op een lage snelheid.

3

Giet het pannetje door een zeef af en vang de kruidige melk op in een kom. De melk heeft nu de smaak van alle kruiden opgenomen en kan roerend toegevoegd worden aan de cake mix.

4

Smeer de ovenschaal in met een stukje boter en giet hierna de cakemix in de schaal. Zet de schaal in de oven 160 graden 80 minuten. Geniet van de heerlijke geuren die vrijkomen als de cake in de oven staat.

Prik na de baktijd in de cake met een sateprikker als deze er schoon uitkomt dan is je Carrot chai cake ready. Spuit met een spuitzak de skyr vanille yoghurt over de cake.

5

Rasp als laatste nog een beetje wortel over de chai cake en tadaaaaaaaaa!